بهترین راهکارهای تعمیر و نگهداری برای سیستم گرمایش پکیج دیواری
نگهداری از پکیج دیواری به شیوه اصولی و صحیح، از بهترین راهکارها برای افزایش طول عمر و بازده و راندمان مطلوب این سیستم گرمایشی محسوب می شود. با توجه به افزایش قیمت پکیج های دیواری همچنین اهمیت این وسیله در ساختمان، لازم است که در نگهداری پکیج دیواری نهایت مراقبت و دقت انجام شود تا بتوان آنها را برای سال های طولانی تری استفاده کرد.
با توجه به اهمیت این موضوع شیوه مراقبت از پکیج موضوعی است که ما در این مقاله به آن می پردازیم، با ما همراه باشید.
تجهیزات گرمایشی به علت برخورداری از قطعات و متعلقات متنوع، به مراقبت و نگهداری اصولی نیاز دارند. نگهداری از پکیج دیواری از پیش شرط های اصلی برای افزایش کارکرد و بهره وری دستگاه تلقی می گردد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که غفلت و کوتاهی در انجام فرآیند سرویس و نگهداری، مشکلات گوناگونی از قبیل: خاموش شدن پکیج دیواری، خراب شدن برد، نشتی آب، داغ نشدن آب و غیره را به همراه داشته و می تواند تعمیرات پکیج پرند هزینه های گزافی را به مصرف کننده تحمیل نماید. در ادامه به بررسی مهم ترین نکات در زمینه حفظ و مراقبت از پکیج شوفاژ دیواری می پردازیم.
1.کنترل فشار پکیج
کنترل فشار پکیج دیواری باید به صورت روزانه و منظم انجام شود. فشار استاندارد پکیج های دیواری یک الی 1.5 بار می باشد. نوسان داشتن فشار دستگاه، پایین رفتن یا افزایش فشار تا حدود 3 بار، حکایت از عدم تنظیم فشار دستگاه دارد.
در صورت پایین بودن فشار پکیج می توان با باز نمودن شیر پرکن، فشار دستگاه را به حالت طبیعی و نرمال بازگرداند. چنانچه فشار دستگاه پس از مدتی دوباره کاهش پیدا نمود، به احتمال فراوان در قسمتی از سیستم نشتی وجود دارد.
همچنین، نوسان داشتن فشار پکیج، موید بروز مشکل در منبع انبساط دستگاه می باشد. در هنگام بالا بودن فشار پکیج، میتوان با باز نمودن شیر هواگیری نسبت به کاهش فشار کاری دستگاه اقدام نمود.
2.بررسی دودکش پکیج از نکات نگهداری پکیج
به منظور افزایش سطح ایمنی و نگهداری از پکیج دیواری، اطمینان حاصل کردن از سلامت دودکش، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. استفاده از کلاهک های ایمن و استاندارد، از جمع شدن مواد آلاینده و سمی در فضا جلوگیری می کند.
همچنین، مطمئن شدن از باز بودن و عدم گرفتگی مسیر دودکش، از دیگر اصول مهم و حائز اهمیت در این زمینه قلمداد می گردد. این امر سلامت و امنیت مصرف کننده را به بهترین نحو تامین می سازد.
3.انجام فرآیند رسوب گیری
بدون تردید، رسوب گیری از مهم ترین و بهینه ترین اقدامات جهت مراقبت و نگهداری از پکیج دیواری به حساب می آید. یکی از عامل های مهم و اساسی خرابی و مشکلات انواع پکیج ها، نفوذ رسوب در ساختار و اجزای دستگاه می باشد. در آب بسیاری از املاح، آلاینده ها و ذرات ریز وجود دارد. در طی گذشت زمان، وجود این املاح سبب ایجاد رسوب در قطعات و متعلقات پکیج مانند پمپ و مبدل می شود.
این موضوع علاوه بر ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گرمایشی، راندمان و بازدهی گرمایشی و سطح انتقال حرارتی بهینه پکیج را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. برای حفظ و نگهداری از پکیج استفاده از رسوب گیر، به ویژه پیش از ورود آب به محفظه داخلی دستگاه، بسیار تاثیرگذار و مؤثر است.
توجه به محل مناسب نصب پکیج
استفاده از پکیج به این علت خیلی زود رایج شد، که در مدت زمان کم تر و خیلی سریع آب را گرم می کند. اما در صورتی از امکانات و مزیت های آن بهرمند خواهید شد که به نکات مهم در نگهداری آن دقت داشته باشید. نکته اول در نگهداری این محصولات گرمایشی توجه به محل نصب آنها است تا مشکلات آینده به وجود نیاید.
بهترین محل نصب پکیجهای دیواری در آشپزخانه، انباری، گاراژ یا فضاهای این چنینی است. این مورد مزیت مهم پکیجها به شمار میرود تا بتوان آنها را در فضاهای کوچک، نصب و استفاده کرد. بهتر است بدانید که، محل نصب باید یک الی دو متر از زمین فاصله داشته باشد. و محلی مناسب است که بتوان در صورت نیاز به تعمیر، این کار را به راحتی انجام داد.
نصب پکیج دیواری در محیطهای با متراژ کمتر از 60 متر ممنوع است و بهتر است این دستگاهها را در فضای بسته نصب کرد. با این حال، در صورت رعایت نکات ایمنی میتوان آنها را در بالکن یا تراس نیز استفاده کرد.
بررسی صافیها، رسوب گیر و فیلتر پکیج دیواری
در صورتی که مشکل رسوب گرفتن زود به زود محصول را دارید، باید بگوییم صافی یا فیلتر آن دچار مشکل شده است. در حقیقت، رسوب گیر پکیجها جلوی چسبیدن رسوب آب را میگیرد و در صورتی که در مناطقی زندگی می کنید که آب آن سنگین است، باید به کیفیت فیلتر و صافی دقت کنید و به طور مداوم آن ها را بررسی و تعویض کنید.
این رسوب گیرها یا فیلترها در داخل مبدل قرار میگیرند و در صورتی که از یک فیلتر باکیفیت در مناطق گفته شده استفاده نشود، رسوب گرفتن پکیج افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه، فشار آب گرم کاهش می یابد.
انواع فیلتر های پکیج
در مورد انواع فیلتر پکیج دیواری و صافیهای آن، میتوان نمونههای متعددی را در بازار جستوجو کرد. برای نمونه، فیلترهای مغناطیسی از جمله مهمترین آنها هستند. عملکرد این مدلها به صورتی است که با استفاده از میدان مغناطیسی رسوب آب را به خود جذب میکنند. میتوان فیلتر پکیج ایران رادیاتور را یکی از نمونههای آن دانست.
مزیت فیلتر مغناطیسی در کیفیت بالا و قدرت رسوب گیری آن است. البته، نوع پلی فسفات نیز در دسته فیلترهای پکیج دیواری طراحی شده است که با استفاده از جذب فسفات آب، از رسوب آن جلوگیری خواهد کرد. اگر از فیلتر پلی فسفات استفاده می کنید، برای عملکرد بهتر آن، آب ورودی را به شیر آب سرد وصل کنید.
نحوه تمیز کردن فیلتر و صافی پکیج و نکات مربوط به آن
همان طور که اشاره شد فیلتر و صافی پکیج دیواری نقش اساسی را در جلوگیری از رسوب دستگاه و آسیب دیدن قسمتهای مختلف آن دارد. در واقع، رسوب و موادی که در آب ورودی پکیجها وجود دارد، در لولهها و مسیر رفت و برگشت آب، جمع میشود و علاوه بر فشار آمدن به موتور، مصرف انرژی را نیز افزایش میدهد.
همچنین، در صورت توجه نکردن به تمیزی مداوم فیلتر و صافی پکیج دیواری، آسیبهایی مانند گریپاژ موتور یا اختلال جریان آب به وجود خواهد آمد.
نکات زیادی در مورد تمیز کردن فیلتر و صافی این دستگاه وجود دارند. اولین نکته توجه به تمیز کردن دائمی و به موقع آن از رسوب است. در مرحله بعدی، میتوان در صورت خرابی فیلتر یا صافی آن را با یک مدل جدید تعویض کرد اما در غیر این صورت باید با دقت زیاد رسوب آن را از بین برد.
چند توصیه مهم در رابطه با نگهداری از پکیج دیواری
1 – از قرار دادن هرگونه وسیله گرمازا ( سماور، اجاق گاز ، کتری برقی و… ) در زیر پکیج جدا اجتناب کنید زیرا امکان اتش سوزی یا اتصالی قطعات برقی وجود دارد.
2 – دمای آب گرم مصرفی را به میزانی تنظیم کنید که نیاز به مخلوط کردن با آب سرد نداشته باشد . این دما بین 42 تا 45 می باشد. این کار علاوه بر اینکه در کاهش مصرف گاز اثری مستقیم خواهد داشت ، استهلاک دستگاه را نیز به میزان قابل توجهی پایین خواهد آورد.
3 – سر و صدای اضافی و یا اشکالات رخ داده هرچند جزئی ، می تواند منجر به خسارت به قسمت های دیگر دستگاه شود ، لذا هرچه سریع تر آنها را به اطلاع سرویس کار مربوطه برسانید .
4 – ممکن است در برخی از ساعات شبانه روز دمای ساختمان شما زیاد باشد ، برای کم کردن دمای کلی ساختمان این کار را از طریق تنظیمات دمای دستگاه در روی پانل انجام دهید . کم کردن از طریق تمامی شیرهای رادیاتورها به پکیج آسیب میزند ، مگر این که قصد شما از این عمل، تنها کم کردن یک اتاق یا بخش خاصی از ساختمان باشد .
تذکر : در صورتی که پکیج شوفاژ در حالت زمستانه است، هرگز همه شیرهای رادیاتورها را باهم نبندید.
5 – درصورتی که در ساختمان شما از سیستم گرمایش از کف استفاده شده ، حداکثر دمای قابل تنظیم برای گرمایش 42 تا 45 درجه سانتی گراد است.
6 – اگر در فصل زمستان نیاز به استفاده طولانی مدت از آب مصرفی دارید ( استحمام یا شستشو ) ، هر 20-15 دقیقه یک مرتبه به مدت 4-3 دقیقه آب مصرفی را ببندید با این کار به دستگاه اجازه می دهید آب گرم را به رادیاتورها ارسال نماید و از افت دمای ساختمان جلوگیری می شود.
7 – حتی المقدور تلاش کنید دمای آب مصرفی و گرمایش را تا مقدار حداکثر بالا نبرید .
8 – درصورتی که به طور ناگهانی ریزش آب از قسمت زیرین پکیج آغاز شود ، احتمالا علت آن افزایش غیرمعمولی فشار آب مدار گرمایش است که یکی از دلایل آن کامل بسته نشدن شیرپرکن است.